Oktoberfest er verdens største ølfestival og omrejsende tivoli, der afholdes hvert år i München i Bayern, Tyskland. Det er en 16-18 dages folkefest, der løber fra midten eller slutningen af september til den første weekend i oktober. I løbet af denne periode mødes millioner af mennesker fra hele verden hvert år for at fejre med traditionel bayersk kultur, herunder musik, mad og øl.

Oktoberfest er så meget mere end blot at drikke øl. Arrangementet omfatter også forlystelser, spil og andre aktiviteter, der appellerer til folk i alle aldre. Der er forlystelsesparker som rutsjebaner og pariserhjul samt en række tivoli-spil såsom skydebaner og gyngebåde. Der serveres traditionelle bayerske retter under hele festivalen, lige fra pølser til kringler og meget mere.

Festivalen er kendt for sit store udvalg af øl, og der blev drukket over 5 millioner liter øl i 2019-udgaven af Oktoberfest. Der er fjorten store telte, der serverer traditionelle tyske øl fra lokale bryggerier og 14 mindre telte, der serverer andre øl fra hele verden. Under festivalen kan de besøgende nyde traditionel bayersk musik i form af brassbands eller ved at besøge en af de mange scener med levende musik.

Ud over de sjove festligheder er Oktoberfest også en god mulighed for at lære mere om tysk kultur, traditionelle dragter og skikke. Traditionelle tyske dragter er populære blandt deltagerne, hvor mænd bærer lederhosen (lædershorts) og kvinder bærer dirndl’er (traditionelle kjoler). Besøgende kan også deltage i traditionelle bayerske danse som Schuhplattler-dansen, hvor danserne tramper med fødderne og klapper i hænderne, mens de optræder.

Oktoberfest er en fantastisk begivenhed, der samler folk fra hele verden for at nyde en unik kulturel oplevelse. Uanset om du er der for øllet, musikken eller bare for at have det sjovt, vil det helt sikkert blive en uforglemmelig oplevelse! oktoberfest tøj kan købes her.