Hvis du elsker smagen af kanelsnegle, men ikke vil bruge timevis på at lave dem fra bunden, er denne opskrift noget for dig. Disse boller er lavet med en surdejsstarter, så de har en let syrlig smag, der passer perfekt til det søde kanelfyld. Og da de ikke kræver nogen hævetid, kan de være på på dit morgenbord på ingen tid.

Ingredienser:

1 kop surdejsstarter
-1/2 kop mælk
-1/2 kop sukker
-1/4 kop smør, smeltet
-2 æg
-1 teskefuld salt
-3 kopper mel

-Fyld:

-1/2 kop sukker
-1 spiseskefuld kanel
-1/4 kop smør, smeltet

Instruktioner:

1. Forvarm ovnen til 350 grader. Smør en bageplade og sæt den til side.

2. Bland surdejssuppe, mælk, sukker, smør, æg og salt sammen i en stor skål. Rør i så meget mel, at der bliver en blød dej.

3. Rul dejen ud på en melet overflade til en 12-tommers firkant.

4. Bland sukker og kanel sammen i en lille skål. Pensl smeltet smør over dejen. Drys med sukkerblandingen.

5. Rul dejen sammen som en jelly roll-form, idet du starter med en lang side. Sy sømmen sammen for at forsegle den.

6. Skær 12 ruller ud, og læg dem på den forberedte bageplade. Bages i 20 minutter, eller indtil de er gyldne og brune. Serveres varme. God fornøjelse!

TIP: Hvis du vil have en mere traditionel kanelsnegle-smag, kan du tilsætte 1/4 kop rosiner eller hakkede nødder til fyldet. Du skal blot sørge for at øge mængden af smør til 1/3 kop, så det hele hænger sammen.

Fordelene ved surdej er mange. Det er lettere fordøjeligt end andre brødtyper, og det har et lavere glykæmisk indeks, så det giver ikke så meget blodsukker i blodet. Desuden kan probiotikaen i surdej være med til at styrke dit immunforsvar. Så nyd et par af disse kanelsnegle – de er gode for dig!

Kunne du tænke dig at eksperimenter med at lave Valsemøllen kanelsnegle med surdej, så tøv ikke, du vil ikke fortryde!